Ferran Mascarell prioritza el seu projecte de futur “per la millor BCN” per davant de la seva candidatura

En pro de la unitat, Mascarell posa a disposició de la resta
de candidatures les idees del seu projecte per a la ciutat

 

El projecte de Ferran Mascarell, que el mateix qualifica de “passió, capacitat i sentit comú”, vol canviar el destí de Barcelona, convertint-la en la millor ciutat del món.
Uns 250 representants de la societat civil de Barcelona assisteixen a l’acte de presentació del projecte, al CCCB.
Amb l’ideal de convertir Barcelona en un far-referent global, la llibertat/democràcia, la justícia social, la prosperitat i el benestar són els 4 pilars del projecte.


 

La candidatura de Ferran Mascarell fa un pas endavant i, davant d’uns 250 representants de la societat civil organitzada, ha presentat el seu projecte de ciutat, que posa a disposició de totes les candidatures que s’avinguin i estiguin disposades a apostar per un projecte de futur per a Barcelona. Fins ara, aquest acostament no s’ha produït, per això avui, en un acte de generositat a la ciutadania i a Barcelona, Mascarell ha exposat, abans que cap candidatura i sense cap necessitat de fer-ho, el projecte per fer evident la voluntat d’unitat. Mascarell creu fermament que “21 regidors enfocats amb un mateix projecte, farien un ajuntament imparable”.

Avui “desvetllem i compartim el nostre secret perquè són idees per un bé comú i volem posar tota la importància en el projecte perquè Barcelona passi per davant dels partit polítics i de les llistes electorals”, ha manifestat Ferran Mascarell. La candidatura parteix de la base que “tots volem el millor i el millor és universal, tots podem sumar. Seguirem buscant la unitat en benefici del ciutadà, de Barcelona i el món, per això seguim oberts a tothom que es vulgui sumar al nostre projecte”.

Mascarell té una visió per Barcelona com a far de llibertat, democràcia, justícia social, benestar i prosperitat. “Els ciutadans volen solucions als seus problemes d’avui, però també volen confiança en el demà, oportunitats amb un impacte positiu per a ells i per a tothom”. Està convençut que “té el millor projecte de ciutat”. Ferran Mascarell creu que “no es pot tenir la millor ciutat del món si no tens una visió com a punt de partida.”. Critica que fins ara s’han fet moltes petites accions sense coherència que no han portat a Barcelona enlloc: “els manters, el tramvia, l’habitatge o la seguretat no es poden solucionar si no es té una visió de ciutat que vols ser. Igual que no es poden buscar ni crear oportunitats si no has decidit quin model vols”.

Després de treballar durant més d’un any en el projecte, Ferran veu clarament que s’han de donar noves respostes a una ciutadania cada vegada més exigent i alhora precària, i que, fins ara, cap partit polític ha presentat com resoldre cap de les dues de forma integral. La ciutadania demana participació activa i transparència i nosaltres volem “emponderar al ciutadà no només de paraula, sinó amb accions”. Quan des de la candidatura parlem de ciutat far de democràcia, “volem dir bon govern, eficient, transparent, participatiu i, encara més, servidor i emprenedor”. En aquest sentit, Mascarell ha anunciat que “transformarem la gestió de l’ajuntament amb el CIM (City Information Modelling), una eina que permetrà controlar l’ajuntament en tots els projectes, els calendaris, impedir desviacions pressupostàries i on el ciutadà podrà conèixer en temps real on és cada euro que ha pagat en impostos. Una altra idea que vol dur a terme és que, davant del repte del retrocés de democràcia a nivell global i estatal, ha plantejat fer de BCN el ‘Democracy global hub’, la ciutat des d’on tots els països del món discutiran i vetllaran per la democràcia d’avui i de demà.

Un ajuntament lliure de discriminació on les empreses que vulguin treballar amb l’ajuntament hauran de passar una auditoria per demostrar que estan lliures de discriminació per gènere, edat o origen; un pla per donar accés a la informació transparent, veraç i contrastada, i un pla de benestar global per a tots els ciutadans, sense distinció de classe social, són algunes de les idees que ha explicat Ferran Mascarell relacionades amb el far de la justícia social.

Quant a prosperitat, ha parlat d’idees capdavanteres en recerca per situar BCN entre les 10 zones globals; també ha presentat propostes pels 350.000 professionals de BCN i per impulsar el comerç ‘barceloní’; en turisme, vol promoure una policia turística que vetllarà pels drets i deures dels turistes, els pisos turístics i altres; d’infraestructures, proposa un seguit d’idees per a una BCN d’1,6 milions d’habitants, una BCN de 3, 5, 7 i, finalment, una de 14 milions, seguint les diferents àrees d’influència. També ha parlat d’empresa i de sostenibilitat, en clau de benefici per a tota la ciutadania.

Mascarell ha insistit en que “’vol un ajuntament obert, plural, avançat, demòcrata, just, pròsper i benestant. Però també transparent, participatiu i provocador quan calgui. Que s’hi deixi la pell”.

En definitiva, Ferran Mascarell parla de reptes de futur, no de continuar ancorats en el present i en el passat. Són temes que vol la ciutadania, “no estem inventant res. De fet, ens hem dedicat a posar en ordre i a definir el model de ciutat que ens han explicat els ciutadans. És un projecte de sentit comú, que és beneficiós per a tothom, perquè tots volem solucions i oportunitats. Tots volem llibertat, democràcia, justícia social, benestar i prosperitat.