No és competència meva

Més autogovern, més democràcia

Mascarell refreda la seva candidatura i s’ofereix per sumar-se a una llista unitària

Ferran Mascarell ha fet un gir de 180 graus amb la seva candidatura a les eleccions municipals del maig. Si fins ara havia tirat pel dret amb la llista pròpia, aquest dilluns Mascarell s’ha ofert a la resta de candidatures independentistes per sumar esforços i fer una llista unitària que sumi 21 regidors a les eleccions del maig. Fa mesos que el nom de Mascarell sona per entrar a la llista de la llista de Joaquim Forn.

En un acte davant d’un centenar de simpatitzants (entre els quals hi havia el líder del PDeCAT a l’Ajuntament, Xavier Trias), Ferran Mascarell ha dit que “fins a l’últim moment intentaré que la unitat es materialitzi”, tot i que ha advertit que “he parlat amb tothom però els resultats no són bons” per culpa dels interessos partidistes. En aquest sentit, Mascarell ha demanat als líders dels partits sobiranistes “un acte de generositat”.

Més enllà de l’aposta per la unitat d’acció de l’independentisme, Mascarell ha desgranat quin és el seu model de ciutat, basat en quatre conceptes: llibertat i democràcia, justícia social, prosperitat i benestar. L’actual delegat de la Generalitat a Madrid s’ha acompanyat de 10 ciutadans de diferents sectors, que li han fet arribar les seves peticions per a Barcelona.

BETEVÉ

Mascarell: “21 regidors enfocats amb un mateix projecte farien un ajuntament imparable”

Barcelona.-L’actual delegat del Govern a Madrid i candidat a les eleccions municipals a l’Ajuntament de Barcelona sota el projecte ‘BCN, far global’, Ferran Mascarell, s’ha posat a disposició de la resta de candidatures que comparteixin el seu projecte de ciutat i ha subratllat la necessitat d’assolir una “voluntat d’unitat”. “21 regidors [la meitat més un] enfocats amb un mateix projecte farien un ajuntament imparable”, ha assegurat Mascarell en l’acte de presentació del seu projecte al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) davant de representants de la societat civil. Segons Mascarell, “volem posar tota la importància en el projecte perquè Barcelona passi per davant dels partits polítics i de les llistes electorals”.

Mascarell ha afirmat que té una “visió de Barcelona com a far de llibertat, democràcia, justícia social, benestar i prosperitat” i ha ressaltat que els ciutadans “volen solucions als seus problemes d’avui però també volen confiança en el demà, oportunitats amb un impacte positiu per a ells i per a tothom”.El candidat de ‘BCN, far global’ ha assenyalat que no es poden solucionar problemàtiques com els manters, el tramvia, l’habitatge o la seguretat “si no es té una visió de ciutat que vols ser”. “Igual que no es poden buscar ni crear oportunitats si no has decidit quin model vols”, ha dit.Entre d’altres mesures, ha proposat transformar la gestió de l’Ajuntament amb el City Information Modelling (CIM) per controlar tots els “projectes, calendaris, impedir desviacions pressupostàries i on el ciutadà podrà conèixer en temps real on és cada euro que ha pagat amb impostos”; que les empreses que treballin pel consistori demostrin estar lliures de discriminació de gènere, edat o origen; i un pla de “benestar global per a tots els ciutadans, sense distinció de classe social”.A banda, també ha destacat la necessitat de situar Barcelona entre les deu zones globals, impulsar el comerç barceloní, el turisme i una policia turística per vetllar pels drets i deures dels turistes, entre d’altres. Mascarell ha insistit que vol un ajuntament “obert, plural, avançat, demòcrata, just, pròsper i benestant però també transparent, participatiu i provocador”. “Que s’hi deixi la pell”, ha sentenciat.

ALDIA.CAT

Mascarell presenta el seu projecte per Barcelona amb una crida a la unitat

El delegat de la Generalitat a Madrid i membre de la Crida, Ferran Mascarell, va presentar ahir el seu projecte a l’alcaldia de Barcelona. Amb una crida a la unitat “que passi pel davant dels partits polítics i de les llistes electorals”, Mascarell va mostrar-se obert a sumar esforços: “21 regidors enfocats en un mateix projecte farien un ajuntament imparable.” El candidat critica que a Barcelona s’hagin fet moltes petites accions “sense coherència” per abordar reptes com els dels manters, el tramvia, l’habitatge i la seguretat, sense tenir una “visió de la ciutat que vols ser”. Reivindica idees capdavanteres en recerca per fer de la ciutat una de les deu zones referents al món.

EL PUNT AVUI